luni, 10 noiembrie 2008

Ganduri peste zi.Salus populi suprema lex esto

Frontispiciul blogului Dlui Adrian Nastase, a fost ornat spiritual, cu o formula demna:"Cititorii mei sunt mai inteligenti decat scriitorii vostri" Foarte inspirata, formula atrage "inteligentii", precum un bec puternic, gazele noptii. In Africa, spectacolul este grandios.
Din lectura catorva asemenea inteligente opinii, dupa cum mi-a rezistat stomacul, am dedus, ca un membru al echipei ar putea scrie o carte "Limbajul la romani", in doua parti:Exprimarea viscerala si Exprimarea echilibrata.
Prima parte, intr-un abordare eleganta, specifica Dlui A. Nastase,ar fi mai bogata si mai agrementata cu insasi argumentele vizitatorilor respectivi.Cateva insusiri relevante pentru titlu, ar fi: partizanat politic,ostilitate, impulsivitate,superficialitate, pripire, brutalitate,emfaza, infatuare, intoleranta, indecenta, meschinarie.
Cui vrea sa ma contrazica, ii recomand consultarea sursei sus-numite, care nu face decat sa ofere teme de meditatie civilizata. Nici pe mine nu ma exclud de pe lista unor asemenea constatari.
Am insa meritul ca imi impun o abstinenta comportamentala, oricat ar colcai in mine, pornirile mentionate.
Ma gandesc , plin de groaza,ce era daca ostilitatea verbala ar fi mirosit urat;pentru lectura parerilor respective, ar fi trebuit sa por sigur masca de gaze.Sau poate ca, formula folosita este gandita strategic, sa actioneze la nivel subliminal; cine nu si-ar dori sa fie inteligent , doar pe spuse? Dar, pentru dezideratul din titlu, ar fi poate util, sa ne constientizam pornirile de mai sus si sa ne abtinem sa le mai exteriorizam, fie si de dragul autoadmiratiei.

Niciun comentariu: