miercuri, 7 ianuarie 2009

Incearca! (interzis retrograzilor!)

Foarte utile sanatatii, vitamina A si precursoarele sale-carotenoidele-, sunt mai benefice daca provin din surse naturale:alimentare. Cercetari medicale, pe numerosi pacienti, au dovedit ca suplimentele de carotenoide sintetice, au avut rezultate numai pe jumatate, fata de cele naturale(din surse alimentare);efectele scontate s-au obtinut si prin adaosuri naturale.Din consultarea literaturii de specialitate ,am gasit referiri asupra continutului ridicat in carotenoide la morcovi, la caise si la legumele cu frunza verde inchis, cum ar fi spanacul.Doua dintre aceste surse, ne sunt permanent, la indemana: morcovii, care pot fi fierti in abur si caisele uscate, inmuiate in prealabil. Se pare ca 100g. de morcovi, sau 50g. de caise uscate, pot asigura necesarul zilnic recomandat de retinol(vit.A) sau de beta-caroten(cel mai eficient carotenoid, ca precursor al vitaminei A). Eu am inceput sa introduc in consumul zilnic, caise uscate( cate 50 g.) La ce sunt bune? Intaresc vederea,maresc rezistenta corpului la infectii, maresc eficienta functionarii glandelor endocrine-hipofiza,tiroida,suprarenale, genitale; ajuta la refacerea tesuturilor descompuse in procesul de dezasimilare metabolica; previn depunerile de colesterol pe artere (ateroscleroza).In cazul suferinzilor de cancer, actioneaza sinergic cu tratamentele chimioterapeutice sau cu radiatii,protejand totodata impotriva efectelor toxice ale acestora(dr.Nancy Bruning a verificat prin proprie experienta, fara o recidivare a bolii).Prieteni de blog, verificati si bucurati-ma cu efectele obtinute!

Niciun comentariu: