joi, 1 ianuarie 2009

Ganduri peste zi. Pistolarii verbali Iliescu si Basescu

I-am notat cronologic. Primele gloante cu efect le-a tras Ion Iliescu:”niste golani”, “mai animalule”.A continuat Traian Basescu:”iarna, nu-i ca vara”, “……., nici nu stii, cat de mic incepi sa fii!”, “sa traiti bine!”.Au urmat: Basescu, “solutia imorala”, “tiganca imputita”; apoi Iliescu,”prostanacul”, “niste dezaxati”.Si le-am pierdut sirul, tot minunandu-ma cat de mari sunt si ca de unde le-or mai scoate. De ce sunt mari? Simplu!.Proiectilele lor verbale au insusiri incontestabile:
1. importanta alimentara: au format hrana mult gustata,mai ales de media si partidele politice; cat despre multime, au capatat o extindere proletara.
2.apoi, poarta in ele valente sinucigase: sa le luam pe rand:scuzele la care a fost somat Ion Iliescu pentru”niste golani” si eruptia de ecusoane”sunt golan”sau “golan”n-au cantarit usor in balanta sa de sanatate, prin stresul suportat; Cat priveste tevatura cu “tiganca imputita” , probabil ca nici lui T. Basescu, nu i-a fost usor.Consecinta ruperii PC din coalitia guvernamentala si urmarile actiunilor revansarde ale PC, finalizate in context politic, prin disparitia de la guvernare a aliantei DA, au fost tot consecintele torpilei”alianta imorala” a comandantului Basescu.
3.sunt premonitorii;ce exemplu mai edificator decat “solutia amorala” cu urmarile scoaterii PSD de la guvernare, in 2004, ca si a lui Miron Mitrea din sansa de a deveni vicepresedinte al Senatului in 2008; moment potential al iminentei unui pagubitor razboi fratricid in PSD; dupa cum s-a scapat MM fata de un onorabil coleg de partid, “finul” lui Ion Iliescu ar fi aranjat aceasta consecinta; iar faptul confirma premonitia proiectilului nasului Iliescu.Despre ”…, nici nu poti sa stii, cat de mic incepi sa fii!”, invitarea lui Adrian Nastase la DNA nu mai necesita comentarii asupra premonitiei respective.
5.in sfarsit,potentialul istoric al proiectilelor sus-numite, este probat de intrarea, antum, in posteritate, prin folclor, a celor doi: azi, orice roman, cu, sau fara abandon scolar,stie si declama ritos ca “iarna nu-i ca vara!” sau iti tranteste un “mai animalule”, cand ti-e lumea mai draga! PS: n-am mai vorbit despre “sula-n coaste”, expresia avand deja o consacrare folclorica.La inceput de An Nou, 2009.

Niciun comentariu: