vineri, 8 ianuarie 2010

Sugestii la "Interesul poarta fesul"

Am intarziat cu sugestiile promise, din motive cu care nu ma mandresc.Incerc astazi, sa recuperez; dar, nu-i mare pierderea, pt ca , n-am vazut, in afara de lucia si melami, pe cineva interesat, macar din amabilitate politica, de preocuparea mea. Asa dar, premisa ideii, fiind,constientizarea electoratului roman, ca liberalismul, al carui exponent politic este PNL, poate fi un factor local de interes economic decisiv, consider oportuna ideea ca organizarea respectiva, sa fie facuta pe doua paliere: unul teritorial, local, in care centrul ideii, sa-l constituie sediul organizatiei politice liberale: comitetul de sector/Capitala,sateasca, comunala, judeteana si palierul national: conducerea liberala, nationala. Principial desigur, terminologia corecta se va adopta in functie de agreerea ideii.
In sediul acestor organe de conducere, vor functiona,organul politic propriu zis si comisiile pe domenii, din care una, ca un lait motiv, pt aria liberala, va fi Comisia de Intentii si Initiative Private(CIIP).Ei, i se vor adresa din electoratul liberal, cei al caror spirit antreprenorial, nativ sau inoculat, prin politica locala liberala, vor dori sa se realizeze, privat.Ea, CIIP, va fi mintea si inima organizatiei liberale respective. Ea, rezultatele ei palpabile, vor constitui criteriul de competenta si capabilitate de politica veritabila liberala, al organizatiei politice locale, respective! (Cioc, cioc; Buna ziua, Buna ziua;As dori la CIIT; Da poftiti,prima la dreapta; scrie mare pe usa!). La CIIT se vor afla cateva periferice/interfete, cu factori institutionali competenti (juristi,economisti,consilieri locali primariali,consilieri bancari) de:consultanta pentru orientare, catre: intreprinzatori individuali si asociatii familiale; sau societati comerciale; pentru documentarea legislativa; pentru pregatirea si organizarea autorizarii; pentru aplicarea proiectului de afacere. Se va asigura, de asemenea o legatura consultativa cu IMM, cu Directii Financiare Locale, si alte forme institutionale publice sau private, de interes pt viabilitatea sau viabilizarea la inceput, a noilor lastari de initiativa privata. In mod similar spiritului liberalismului pragmatic, se va organiza, la proportii generalizate, si palierul national. Desigur, totul, va trebui impregnat cu spiritul Revolutiei bunului-Simt, clamata la Alegeriale Prezidentiale, de Crin Antonescu. Pt ca am observat insa , din unele comentarii pe bloguri, niste tendinte dreptiste(sinonim stangiste) se impune cred si o reconsiderare a teribilismului dreptist. Ca o lamurire a acestor impresii, atasez comentariul in replica, adresat unui zelos vizitator liberal care mi-a creat o impresie similara, pe blogul respectiv. Onu Ionescu spune: decembrie 29, 2009 la 01:45 Răspunde
@kis,Tu si nucleul vostru dur, imi inspirati compasiune ; cu puritanismul vostru plin de intransigenta, ma trimiti cu gandul la senescenta. Deschide bine ochii si vezi, de ce, Basescu, anticomunistul, nu s-a sfiit sa discute cu molima rosie psdista, la Cluj; de prost, de imoral, de labil politic,sau de inteligent de etapa? ETAPA!; retine cuvantul, incearca sa-i pricepi semnificatia; si atunci, poate va dumiriti cu inteligenta lui Crin,asemenea unui Richelieu,fauritor de Franta moderna, parca!; sa-l pretuiti, sa-l ajutati sa-si desfasoare, gandirea bunului simt politic! Hai, sa-ti spun, intr-o formula, pe care multi, o repetati papagaliceste: intuiti-l, creditati-l si ajutati-l, cu acel incipient principiu liberalist: ”laissez-faire, laissez-passer!”, sa faca din noi, Romania, o avangarda economica europeana!Si mai ganditi-va, ca politica, pt binele natiunii,accepta si impune orice tactica de etapa.; conform dictonului:Salus populi, suprema lex esto. Asa ca, Sine ira et studio , inca odata, reconvertiti-va la politica evoluata; nu mai bateti pasul, pe loc! Si, ajutati-l pe Crin, ca are fler politic.
PS: Intrucat nici blogerrul, nici vizitatorul respectiv, pe nume:Keep it simple; nu au reactionat contestatar, conchid ca nu a convenit ideea,dar nici nu admitea replica. Ori, in atari conditii de gandire politica, privind inapoi, si nu in directia spre care ne indreptam, nu cred ca se poate implementa de facto liberalismul!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ok, să zicem că reuşim să adunăm persoane/personalităţi care să-şi pună experienţa şi bunul simţ în interesul doritorilor. Bineînţeles că nu ar munci pe gratis, că asta cu voluntariatul e hibă comunistă. Ai idee cât costă plata unor asemenea consultanţi, la fiecare nivel/palier etc.? Din ce bani?

Onu Ionescu spunea...

@slvc,
Esti culmea simpatiei; inseamna ca sunt un inger. Cineva, s-a gandit, cam la fel, dar post factum; ca imm-istul respectiv, ar deveni datornic la partid,pt serviciile primite.Oare, noi romanii, sa avem mintea, intr-atat de imbibata de obsesia banului? Mai ramane loc pt omenie? Doar bani, bani si numai bani? Pt gustul tau delicat, observat pe blogul tau, din care nu transpare aceasta sclavie a banului,atasez, o poveste, adevarata, din care rezulta, ca putem fi si sensibili, si morali, si supusi omeniei adevarate!Multumesc, pt opinia amicala!Ma ajuti destul de mult, fara sa ma descurajezi!