sâmbătă, 27 decembrie 2008

Ganduri peste zi. The Coxcomb

Baietas razgaiat, dintr-un nimeni, prin politica Antenei 2, a devenit cineva in ochii gloatei amatoare de bascalierea a tot ce misca-n tara asta.Cu agoniseala pe care a reusit-o bunul nostru patriotel, ne culturalizeaza printr-un pseudojurnal de calatorie; din care aflam cat de civilizati sunt unii fata de noi, cei care ne irosim clipele cate o ora cel putin, in fata cutiei de zgomote,cu o atractivitate pe care o mareste presupun, gras platit, si blogerrasul nostru , care acum ne civilizeaza din medii, unde probabil, umorul sau plebeic, nu i-ar fi acceptat cu nici o ocazie. De fapt, erouasul nostru, n-are nici o vina ca trudeste “din greu” intr-un mediu romanesc in care totul se face cu gandul la rating. Iar rating inseamna lipsa de respect,impresie de curaj,teribilism infantil, prost gust, proaste moravuri,, bascalie, apologie ipocrita. Asa o fi-n lumea civilizata, careia ne ploconim si ne caciulim, fara nici o demnitate, ca sa parem,vezi Doamne, ca la hlizeala si la un soi de desteptaciune-maimutareala suntem “pricepatori” si devoratori de “civilizatie” si de evolutie(scalambaieli, rasete la comanda platite unor adunaturi, incapabile sa-si priceapa conditia penibila, dar sa mai si realizeze de ce se compromit razand si aplaudand prosteste;
femei goale, carora poate prezenta unor bube elocvente la vedere nu le permite sa apara in nud, spectacole de un prost gust ingretosetor (intr-o alta postare, daca pana atunci nu ma voi imbolnavi, incercand sa le privesc pentru exemplificare, voi cita cateva). Dar aceasta lume civilizata pe care nestraduim bezmetic sa o copiem, ne ofera si un spectacol de prosperitate, care s-a obtinut uitand de puslamalacul distractiei, de teama ca viata-i scurta. De altfel, cred ca cine munceste onorabil, nu mai are nevoie de superfluul distractiei bezmetice , ca la noi. Trebuie sa recunosc,fara echivoc, in logoreea de la “In gura presei”, autorul a avut cateva ziceri perlate, care ,probabil in alergatura disperata dupa circ, cei vizati nu le-au sesizat; nu este vina sa, ca are asemenea interlocutori. Poate ca ar trebui sa constientizeze ca el este platit pentru Romania si nu pentru zeflemeaua din teasta rezonatoare a multora, despre care Victor Ciutacu a filozofat cu amaraciune:”Si cand te gandesti ca votul lor este egal cu votul nostru!”
Este momentul sa intru in tema: MB, nu te citesc, ma delecteaza uneori aprecierile de o factura speciala, facute de unii comentatori, pe care candva, si te-am apreciat, i-ai gratulat cu:Ce tampiti sunteti! Oar ce IQ are mitza, daca te vede cum o declara, fffffffffffffffffffffffff inteligent! Te rog, pentru admiratia nedisimulata pe care ti-o poarta,ai grija de ea! Am avut si eu o admiratoare, atat de proasta, ca dadea in gropi. Am indepartat-o de mine, sa nu-si rupa picioarele, de o frumusete de asigurat. In echivalent de frumusetecupiciorele proastei mele, cred ca blondele lui Dan Negru, sunt foarte inteligente. Dar oare ce –or vrea? Sa ma explic de ce nu te citesc. Nu-mi plac bascaliozitatile tale, pe care le consider antiromanesti. Pentru asta, nutresc uneori fata de prestatia ta, o greata prm-ista. Te consider raspunzator, prin neluare de atitudine,intrucat apreciez ca ai un potential educational redutabil.Apropo,Antena2 cultiva rating pentru alegerile prezidetiale? Atunci, n-o mai expune pe partaitoarea orala, TT, faci de dezgust eternul feminin!
Ce deosebire este intre sfidarea de laudare, (mi s-a parut slugarnica), a restaurantelor frecventate sau lasate in urma in goana masinii si bascalierea rasfaturilor dlui Liiceanu, (o problema de intimitate stricta), asupra carora, fara sa le sesizezi rafinamentul- fire proletara, ce esti!, te-ai napustit ca un propagandist de altadata, contra credintei si le-ai asezonat cu pseudorafinamentul infatuarii tale parvenitiste? Sfat: controleaza-te, cum te-a sfatuit dl CTP si nu te mai lua ca ai fi o valoare, dupa dl valentin Stan, care te intrece in scabrozitati, la Sinteza zilei. Iti plac:”auzi mai basescule?,bai tariceanule, mai melescanule, bai cioroianule? Iti plac, Mirciulica al mitzei? Si asta cica-i cadru didactic universitar! Intelegi, ce educatie poate da studentilor, unii din ei, poate clientela ta? Si sa te mai miri ca nimic in tara asta, nu este privit cu simtul respectului de sine?
Pacat de plecarea maestrului In Cristoiu, care mai mentinea echilibrul bunului simt civic.
Ti-amintesti de seara cand te-a atentionat ca trebuie sa privim serios la Romania? Retin ca te-a indispus/ranchiunosit pe toata seara, si mult timp, n-ai mai deschis gura? Te-am apreciat ca ai inteles si ai stat sluj, la locul tau. Si sa stii, ca absenta prestatiei tale, a imprimat o nota pertinenta discutiei respective.In speranta ca, superior cum esti, nu te-ai suparat, te mai caut cand voi observa ca ti-ai regasit capacitatea de respect de sine! Poate Sinteza zilei, te va coopta in locul dlui Ion Cristoiu; vezi, cum te porti, este de umplut un mare gol! Onu Ionescu, in a 3-a zi de Craciun, 2008.

Niciun comentariu: