duminică, 13 decembrie 2009

PREMIER LIBERAL

Prim- ministru liberal,
Cand am auzit, de perspectiva unui premier liberal, preconizata de PNL, ca o conditie a coalitiei cu PDL la guvernare, m-am intrebat, daca viitorul demnitar, ar avea o baza de date de actiuni nationale, specific liberale; alta, in afara de prestatia lui Tariceanu, care cred ca si-a ocupat un penibil loc in istorie, ca premierul haituit de propriul aliat. Dintr-o sumara privire in istorie, constat, ca din 29 guvernari ale Romaniei, 7 au apartinut liberalilor;deci, nu se poate spune ca un premierat liberal,ar fi novice, in experienta politico- istorica nationala.

Mai retin, insa, principiul ”prin noi insine”, lansat la Congresul PNL, din21 noiembrie 1921, in intentia valorificarii bogatiilor tarii, prin munca, initiativa si capitalurile romanesti.
In prezent, “prin noi insine” sub egida liberalismului, poate constitui solutia detasarii, individuale din angoasa revenirii mentalitatii comuniste, prin promovarea spiritului antreprenorial, dorit de fiecare roman.

4 comentarii:

lucia spunea...

Depinde de locul liberalilor in guvern.'Prin noi insine' nu cred ca e posibil cu Basescu presedinte.

Onu Ionescu spunea...

lucia, multumesc!]ncerc sa fiu optimist.Constat ca printre cei mai aprigi PDListisunt si unii de sorginte liberala.Intr-un guvern condus de seful lor, liberalii, vor fi la fel de aprigi.Nazuiesc, desigur.AR fi o sansa rarisima de implementare a pragmatismului liberalist.Trebuie facut doar inceputul, primul pas!

Anonim spunea...

Onu,nu cred ca Base va inghiti un premier liberal,dar o alianta cu liberalii ii e necesara precum aerul.Sa vedem ,cum se 'va da'mireasa liberala.

Onu Ionescu spunea...

Anonim,multumesc!
Cred ca Basescu are o inteligenta de supravietuire;stie sa se adapteze.Din presa, inteleg ,a primit sugestii de inteleptire
Este drept, depinde si de feminismul miresei, si sa nu se precipite catre luna de miere.