luni, 3 noiembrie 2008

Realitati Romanesti.Cainii vagabonzi ai Capitalei

Realitati Romanesti
Cainii vagabonzi ai Capitalei


Acronim: PIC-ii =Prozelitii Ipocriziei Caniniste (prin similitudine cu Umaniste)

Dintr-un cotidian, aflu ca in Capitala, ar exista peste 30000 de caini fara stapan,concentrati in special in piete si in zonele mai aglomerate. Autoarea articolului pare efectiv debusolata cu privire la solutia salvarii Capitalei, de acesti vagabonzi; Autoritatile, de asemenea.Pentru ca, pe langa cei cel putin 30000 de caini vagabonzi,exista probabil, tot atatia PIC-isti si SPIC-isti (sustinatori ai PIC-istilor).SPIC-istii sunt vociferatori de ocazie pentru a-si da o importanta care le lipseste; sunt aparitii strict ocazionale, gen incurca lume(civilizatie),ca sa nu mearga lucrurile bine si la noi. Eu nu sunt impotriva animalelor, fie ele si cainii, dar militez pentru o civilizatie romaneasca avansata.Asa ca, “distrugeti cainii vagabonzi”, prin orice mijloace, fie din Capitala, fie din oricare localitate din Tara.Si obligati PIC-istii, la o civilizatie responsabila: sa-si ia in locuinta, cate un caine vagabond, sub ingrijire stricta.Se va rezolva absolut uman problema celor peste 30000 caini vagabonzi, cu ajutorul celor peste 30000 de PIC-isti si SPIC-isti , care cu vociferarile lor isteroide nu ne dau voie, noua, celor circa un milion de locuitori sa ne construim o Capitala si localitati civilizate, fara latraturile si muscaturile protejatilor lor, neglijati chiar de ei insisi. Sunt absolut sigur ca odata solicitati prompt la aceasta minima regula de civilizatie, toti adeptii cainilor vagabonzi din Romania vor face “ciocu mic”, dupa care vor disparea de pentru totdeauna .Si, ar trebui ca Primaria Capitalei, daca vrea sincer sa rezolve aceasta problema, atunci cand este boicotata sa actioneze astfel: sa le bage in gura cate un caine vagabond, aparatorilor acestora. Sa li-l ofere pentru adoptie, pana le piere cheful “ipocriziei caniniste”. Ce strangere, ce sterilizare, ce adaposturi costisitoare?
Deunazi am primit indirect raspunsul acestei parodii “caniniste”: mergand la Dispensarul Veterinar pentru hrana pisicii mele, am citit un anunt, afisat la vedere pe usa de la intrare a acestuia; esenta mesajului catre acei “iubitori de animale”, care-si fac uitate “odraslele”, aduse la tratament este ca daca nu si le iau acasa in cateva zile, animalele respective, caini si pisici, vor fi eutanasiate. Usor intrigat, am intrebat cum este cu grija fata de animale; raspunsul a fost ca, mai bine asa, decat sa fie lasate in voia sortii; ca si la Facultate se gandeste astfel. Quod erat demonstrandum( Ceea ce era de demonstrat”).






,

2 comentarii:

Anonim spunea...

Da,cainii vagabonzi reprezinta o mare,mare problema a Capitalei,care trebuie rezolvata urgent.Din pacate,in loc sa-i adune de pe strazi,sa aiba grija de ei,sa-i sterilizeze,mai-Marii de la Primarie le-au dat drumul si celor care erau deja intr-un adapost canin.
Eu iubesc animalele.Urasc oamenii care nu le iubesc,si ca sa sublinieze asta cu orice pret,pun otrava pe la colturi,sau le lovesc cu prima ocazie.Ma intreb:oare oamenii care fac d-astea,n-au fost niciodata tentati sa guste din otrava aia?sau nu au implorat bataie,prin simplul lor fel de a fi?Daca as avea o putere......

Anonim spunea...

La sensibila cum te simt, comentariul tau, ma mahneste; nu vad,solutie, in afara masurilor radicale.Cineva, ma asemuia lui Hitler(consecutiv art. meu, aparuse ceva in l.engleza);sincer, mangaindu-ti fata mahnita,te intreb:cum vezi rezolvarea problemei?, in afara celor propuse de mine.Daca ai avea o putere..... si ce putere,draga mea, m-ai otravi pe mine in locul cainilor vagabonzi?, si dupa mine, cu cati ai proceda la fel? Si pana cand?